Din personalavdelning i väst

Rekrytering

Behöver du hjälp att attrahera och anställa nya medarbetare? När du anlitar oss för en rekrytering eller delar av en rekrytering garanterar vi kvalitet och personligt bemötande genom hela processen och har alltid dig och ditt arbetsgivarvarumärke samt kandidatupplevelsen i fokus. Du väljer själv hur mycket och med vad du behöver för avlastning. Det kan vara allt ifrån avlastning med rekryteringsadministration, skriva en proffsig annons, val av annonsmedia, urval av ansökningar, hitta kandidater, intervjuer, referenstagning, tester eller en komplett kompetensbaserad rekrytering. Du kan även välja att låta oss göra en second opinion som ger er en professionell granskning av er kandidat med andra ögon.

Har du svårt att hitta en relevanta kandidater?

Vår sökprocess hjälper er med den svåra biten att kartlägga och identifiera relevanta kandidater. Vi är specialiserade på att hitta och attrahera personer som inte aktivt letar efter nytt jobb samt att få dessa kvalificerade kandidater intresserade att lyssna vidare på en spännande utmaning. De kandidater vi presenterar matchar aktuell kravprofil och är dessutom genuint intresserade av den aktuella tjänsten.

Vår sökprocess:

Analys

Vi går noga igenom företaget och den aktuella positionens förutsättningar tillsammans med Er som kund. Skälet är att vi på ett professionellt sätt skall kunna beskriva situationen för potentiella kandidater.

Kartläggning

Här fastställer vi vilka branscher och företag vi ska kartlägga för att hitta rätt kandidat. Vi genomlyser systematiskt specifika målföretag där potentiella kandidater kan finnas. Vi tittar även i branschspecifika organisationer samt använder interna databaser, nätverk, Internet och anonyma källor. Arbetet sker alltid strikt konfidentiellt.

Kontakt

Vi tar kontakt med identifierade kandidater, presenterar och säljer in den specifika tjänsten och företaget/organisationen. Vi stämmer av kandidatens profil och formella kvalifikationer i en kompetensbaserad intervju. Vi identifierar och närmar oss tänkbara kandidater på ett professionellt sätt och utvärderar matchningen och individens intresse för befattningen.

Kompetensbaserad rekrytering

Vi använder oss av en kompetensbaserad rekryteringsmodell. Det innebär att vi utgår från de personliga egenskaper, tillsammans med de formella kraven, som är avgörande för tjänsten.
Rekryteringsprocessen ser ut enligt följande:

• Behovsanalys/kravprofil
• Sökprocess
• Urval
• Kandidatpresentation
• Djupintervju
• Referenstagning/analyser
• Avslut

Kontakta Din Personalavdelning i Väst AB så hittar vi en lösning som är anpassad utifrån era specifika behov.